Polévka s fazolovými lusky, sýrem a drobnou těstovinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Bílá cibulka
  • 20 g Celer řapíkatý
  • 20 g Petržel kořen
  • 75 g Mrkev kořen
  • 130 g Brambory rané
  • 30 g Fazolové lusky zelené
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej dýňový
  • 2 polévková lžíce Těstoviny
  • 1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 163.5 mg
  • Vláknina 5189 mg
  • Vitamín A 5189 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme zeleninu: malou cibuli, malý stroužek česneku, celer, petržel, mrkev, brambory a mladé tenké fazolové lusky. Snítku kopru a petrželky omyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, mrkev, celer, petržel a brambory pokrájíme na kostičky, fazolové lusky na špalíčky. Omyté rajče ponoříme do misky s horkou vodou, oloupeme ho, rozkrojíme, lžičkou vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Můžeme ji rozmačkat vidličkou.

  • 2

    V rendlíku na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem (1-2 minuty). Přidáme kořenovou zeleninu, zamícháme, přilejeme vodu a polévku přivedeme k varu. Pak doložíme brambory, fazolové lusky, nadrobno pokrájené bylinky a pokrájené rajče. Pod pokličkou vše vaříme pomalu 12 minut, přidáme drobné těstoviny do polévky (např. kvítka) a polévku vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr - ten přidáme v případě, že má dítě už 9 měsíců.

  • 3

    Menším dětem polévku rozmixujeme na pyré, větším dětem, které už dokáži kousat, podáváme teplou polévku bez mixování.

Komentáře k receptu