Domácí malinová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 20 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 202.6 mg
- Vláknina 11567.3 mg
- Vitamín A 11567.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maliny rozmačkáme nebo rozmixujeme, pak je prolisujeme, aby v malinovém pyré nebyla zrníčka.
-
2
Čerstvá vejce, která mají pokojovou teplotu, rozklepneme, pečlivě si oddělíme bílky a žloutky zvlášť (ty odložíme). Misku s bílky posadíme do hrnce s horkou vodou, k bílkům přisypeme cukr, přidáme citrónovou šťávu a nad parou vyšleháme tuhý sníh (šleháme přibližně 7-10 minut. Poté mísu sundáme z hrnce a dále sníh šleháme do vychladnutí. V míse vyšleháme smetanu s 1 lžicí cukru an tuhou šlehačku.
-
3
Do sněhu přimícháme malinové pyré, likér a šlehačku. Hotový malinový krém dáme do ozdobné hlubší mísy, zakryjeme ji a dáme do mrazničky minimálně 5 hodin.
-
4
Před podáváním omyjeme a osušíme maliny. V teflonové pánvi nasucho opražíme oloupané mandle.
-
5
Malinovou zmrzlinu vyklopíme na mísu, ozdobíme malinami, praženými mandlemi a podáváme.