Malinové mlsání

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 450 g Maliny
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mléko plnotučné
  • 70 g Cukr moučka
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 304.5 mg
  • Draslík 109.5 mg
  • Vláknina 8958.4 mg
  • Vitamín A 8958.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 293.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli a zamícháme do ní lžičku cukru a na kostky pokrájené změklé máslo. Směs promícháme, postupně do ní budeme přidávat po lžicích vodu (4-8) a těsto důkladně vypracujeme tak, aby bylo hladké a vláčné. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice na 1-2 hodiny odpočinout.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech vymažeme máslem a trochu pokropíme vodou. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou 3 mm. Vykrojíme kolečka o průměru 8-10cm, poklademe je na plech, kolečka propícháme vidličkou a dáme je do trouby péct. Pečeme je dozlatova 13-15 minut. Upečená kolečka z plechu dáme na druhý plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    Čerstvé maliny propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, necháme je okapat a osušíme je (dáme je na čistou utěrku).

  • 4

    Připravíme si krém: v míse vyšleháme moučkový cukr s čerstvými žloutky do pěny. Do druhé mísy prosejeme mouku, do které zapracujeme žloutkový krém. Ve větším rendlíku přivedeme mléko k varu. Vařící mléko za stálého míchání přimícháváme do krému s moukou, pak vše dáme zpět do rendlíku. Stále mícháme a vaříme 2 minuty. Rendlík s krémem odstavíme z plotny, do krému zamícháme koňak (nebo rum) a necháme krém vychladnout.

  • 5

    Upečená kolečka rozkrojíme ostrým širokým nožem na poloviny. Spodní část potřeme krémem a na něj poklademe maliny. Vrchní část koleček zespodu též potřeme krémem a přiklopíme je na maliny. Kolečka poklademe na mísu, povrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu