Malinová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 450 g Maliny
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 g Droždí
  • 55 g Cukr moučkový
  • 225 g Cukr moučkový
  • 60 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Voda pitná
  • 5 ml Tresť vanilková
  • 45 ml Likér malinový
  • 90 ml Naše bio - Extra džem malinový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 94.7 mg
  • Vláknina 7796.8 mg
  • Vitamín A 7796.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Do mísy prosejeme hladkou mouku a moučkový cukr, vše promícháme a do mouky uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim 1 lžičku cukru a přilijeme 60ml vlažného mléka. Kvásek necháme zkynout. Pak k mouce přidáme vejce, vanilkový extrakt, špetku soli, smetanu a směs promícháme. Poté přidáme vlahé, rozpuštěné máslo a těsto důkladně propracujeme a dáme ho do vymazané formy, poté ho necháme v teple asi 1 hodinu kynout. Omyjeme a osušíme čerstvé maliny, které odložíme.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Bábovkovou formu s vykynutým těstem dáme na plech a vložíme ji do trouby. Teplotu snížíme na 180°C. Bábovku pečeme přibližně dozlatova 25-35 minut.

  • 3

    Připravíme si malinový sirup: do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr a malinový džem. Promícháme a vše vaříme jen 3 minuty, aby se džem s cukrem rozpustil. Sirup přecedíme přez jemné síto do druhé nádoby a když je vychladlý, zamícháme do něj malinový likér.

  • 4

    Vychladlou bábovku polejeme sirupem. Každou porci bábovky podáváme s kopečkem čerstvých malin. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu