Grilované cibulky s uzenou krkovicí a rajčatovým pyré
Suroviny
- 400 g Uzená krkovička vařená
- 800 g Cibule lahůdková
- 4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 1 kávová lžička Ocet
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Chilli
- 2 špetka Pepř 4 barev
- 21 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 plátek Chléb toastový
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 66 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 215.7 mg
- Vláknina 8754.7 mg
- Vitamín A 8754.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme pyré z čerstvých rajčat: zralá omytá a osušená rajčata rozkrojíme na poloviny a nastrouháme je na na hrubším struhadle do mísy tak, že strouháme rozříznutou stranu, v prstech nám pak zbyde slupka. Utřený stroužek česneku, chilli, pepř, sůl a ocet přidáme k rajčatům. Pyré důkladně promícháme a případně dochutíme třtinovým cukrem. Čerstvé lístky koriandru posekáme a přidáme k pyré, aby bylo hustější, v prstech rozmělníme najemno střídu z toustového chleba a zamícháme ji do pyré.
-
2
Rozpálíme venkovní gril. Lahůdkové cibulky i s natí omyjeme, osušíme, zbavíme všech povadlých slupek, kořínků a na rozpálený gril je položíme v jedné vrstvě. Pokud je budeme grilovat na otevřeném ohni, měl by oheň jemně plát, aby cibule nezčernaly. Grilujeme je přibližně 4-5 minut, průběžně je pokapáváme olivovým olejem. Ugrilované cibule dáme do mísy, posypeme podle chuti solí pokapeme zbytkem oleje a mísu zakryjeme.
-
3
4 plátky uzeného masa položíme na rozpálený gril a krátce, z každé strany po 2 minutách, je ugrilujeme.
-
4
Ke grilovanému masu s cibulkami podáváme rajčatové pyré a čerstvý křupavý chléb.