Grilované cibulky s uzenou krkovicí a rajčatovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Uzená krkovička vařená
  • 800 g Cibule lahůdková
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 1 kávová lžička Ocet
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Chilli
  • 2 špetka Pepř 4 barev
  • 21 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 plátek Chléb toastový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 893 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 215.7 mg
  • Vláknina 8754.7 mg
  • Vitamín A 8754.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme pyré z čerstvých rajčat: zralá omytá a osušená rajčata rozkrojíme na poloviny a nastrouháme je na na hrubším struhadle do mísy tak, že strouháme rozříznutou stranu, v prstech nám pak zbyde slupka. Utřený stroužek česneku, chilli, pepř, sůl a ocet přidáme k rajčatům. Pyré důkladně promícháme a případně dochutíme třtinovým cukrem. Čerstvé lístky koriandru posekáme a přidáme k pyré, aby bylo hustější, v prstech rozmělníme najemno střídu z toustového chleba a zamícháme ji do pyré.

  • 2

    Rozpálíme venkovní gril. Lahůdkové cibulky i s natí omyjeme, osušíme, zbavíme všech povadlých slupek, kořínků a na rozpálený gril je položíme v jedné vrstvě. Pokud je budeme grilovat na otevřeném ohni, měl by oheň jemně plát, aby cibule nezčernaly. Grilujeme je přibližně 4-5 minut, průběžně je pokapáváme olivovým olejem. Ugrilované cibule dáme do mísy, posypeme podle chuti solí pokapeme zbytkem oleje a mísu zakryjeme.

  • 3

    4 plátky uzeného masa položíme na rozpálený gril a krátce, z každé strany po 2 minutách, je ugrilujeme.

  • 4

    Ke grilovanému masu s cibulkami podáváme rajčatové pyré a čerstvý křupavý chléb.

Komentáře k receptu