Lehký tvarohový dort s borůvkami
Suroviny
- 300 g Borůvky
- 200 g Lučina
- 200 g Tvaroh tučný
- 160 g Cukr moučka
- 60 g Krupice dětská
- 30 g Mouka polohrubá
- 60 ml Acidofilní mléko
- 1 kávová lžička Rum
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Vanilkový lusk
- 2 polévková lžíce Máslo
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Smetana
- 2 polévková lžíce Cukr moučka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 19 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 84.5 mg
- Vláknina 3383.2 mg
- Vitamín A 3383.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
-
2
V míse si vymícháme Lučinu s tvarohem a moučkovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem seškrábneme polovinu zrníček do tvarohu, přidáme k němu vejce, 1 lžičku rumu, smetanu, promícháme, přisypeme dětskou krupici smíchanou s polohrubou moukou a těsto zředíme acidofilním mlékem. Znovu vše promícháme. Těsto nalijeme do dortové formy a povrch těsta pokryjeme borůvkami. Tvarohový dort pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova.
-
3
Upečený dort necháme vychladnout. Posypeme ho moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.