Pečený lilek se sýrem Grand Moravia a rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 110 g Sýr Gran Moravia
  • 4 krajíc chleba z pekárny
  • 70 ml Vegetol
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 405.9 mg
  • Vláknina 23301.2 mg
  • Vitamín A 23301.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Sýr Gran Moravia jemně nastrouháme. Očištěné stroužky česneku utřeme se solí a dáme do misky. Čerstvé lístky z rozmarýnu posekáme nadrobno a přidáme je k česneku. Přilijeme olej a vše dobře promícháme. Z omytých a osušených lilků odkrojíme stopky, lilky podélně rozkrojíme, položíme na plech vyložený pečícím papírem a na každou rozkrojenou stranu lilku uděláme ostrým nožem několik zářezů do tvaru křížů, potřeme je připravenou česnekovou směsí a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

  • 2

    Lilky posypeme sýrem a dáme je péct na 30 minut. Mezitím si omyjeme 4 větší rajčata, které nakrájíme na osminky. Upečené lilky dáme na talíře, obložíme je pokrájenými rajčaty a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu