Pečený lilek se sýrem Grand Moravia a rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 52 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 405.9 mg
- Vláknina 23301.2 mg
- Vitamín A 23301.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Sýr Gran Moravia jemně nastrouháme. Očištěné stroužky česneku utřeme se solí a dáme do misky. Čerstvé lístky z rozmarýnu posekáme nadrobno a přidáme je k česneku. Přilijeme olej a vše dobře promícháme. Z omytých a osušených lilků odkrojíme stopky, lilky podélně rozkrojíme, položíme na plech vyložený pečícím papírem a na každou rozkrojenou stranu lilku uděláme ostrým nožem několik zářezů do tvaru křížů, potřeme je připravenou česnekovou směsí a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
-
2
Lilky posypeme sýrem a dáme je péct na 30 minut. Mezitím si omyjeme 4 větší rajčata, které nakrájíme na osminky. Upečené lilky dáme na talíře, obložíme je pokrájenými rajčaty a podáváme s čerstvým chlebem.