Mrkvový salát s kedlubnou a arašídy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 131.9 mg
- Vláknina 5586 mg
- Vitamín A 5586 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou jarní mrkev a střední mladou kedlubnu nastrouháme na tenší hranolky. Jarní zelenou cibulku pokrájíme na kolečka. Petrželovou nať omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a nať pokrájíme nadrobno. Vše v míse promícháme.
-
2
Slané arašídy vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky, které spolu s arašídy přimícháme do zeleniny. Ještě přidáme na malé kostky nakrájený balkánský sýr. Salát dochutíme olejem, bílým pepřem a podle chuti šťávou z limetky (asi 1/2 lžíce). Zlehka vše promícháme a podáváme.