Rychlý nektarinkovo-meruňkový koláč s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 4 mg
- Vláknina 1233.3 mg
- Vitamín A 1233.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 190°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.
-
2
Omyté a osušené zralé meruňky a nektarinky (hladké broskve) rozkrájíme a vypeckujeme. Meruňky necháme na poloviny, větší nektarinky rozkrájíme na čtvrtky.
-
3
V misce vyšleháme krém mascarpone s moučkovým cukrem. Na pomoučeném vále si vyválíme listové těsto o 2-4 cm větší než je dno plechu. Těsto položíme na plech tak, že budou zvednuty okraje. Potřeme ho krémem, na něj poklademe střídavě meruňky a nektarinky slupkou dolů. Zlehka je posypeme třtinovým cukrem a dáme do trouby. Pečeme při 180-190°C přibližně 20 minut dozlatova. Koláč necháme vychladnout, až pak ho nakrájíme a podáváme.