Osvěžující dresing ke grilovanému masu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Choceňský smetanový jogurt
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Zázvor
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 205.9 mg
  • Vláknina 1376 mg
  • Vitamín A 1376 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou omytou okurku a velký stroužek česneku oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Z omytého kopru setřepeme vodu, lístky drobně pokrájíme a přidáme k okurce.

  • 2

    Hustý smetanový jogurt promícháme s okurkou, podle chuti osolíme a dochutíme bílým pepřem, špetkou zázvoru a vše znovu promícháme.

Komentáře k receptu