Dort s rebarborou a sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka polohrubá
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr krupice
  • 60 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 120 g Cukr krupice
  • 60 g Med včelí
  • 20 g Mandle
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Citron
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 147.7 mg
  • Draslík 346.4 mg
  • Vláknina 4939.2 mg
  • Vitamín A 4939.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 190 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.

  • 2

    Mandle oloupeme, nakrájíme na lupínky a na suché pánvi lehce opražíme.

  • 3

    Rebarboru opláchneme, oloupeme vlákna a rebarboru nakrájíme na plátky asi 2,5 cm široké. Citron dobře omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  • 4

    Žloutky spolu se zbylým vejcem a ostatními surovinami vypracujeme do hladkého těsta.

  • 5

    Hotové těsto dáme do formy, poklademe rebarborou, posypeme asi 100 g cukru a pečeme přibližně 40 minut.

  • 6

    Bílky s citronovou šťávou ušleháme do pevného sněhu. Dort sněhem ozdobíme podle vlastního vkusu a pečeme ještě asi čtvrt hodiny.

  • 7

    Upečený dort necháme ve formě zchladnout asi 15 minut, poté vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

  • 8

    Boky dortu natřeme zavařeninou a zdobíme mandlovými plátky.

Komentáře k receptu