Drobenkový višňový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 923 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 41 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 82.9 mg
- Draslík 543.8 mg
- Vláknina 10921.3 mg
- Vitamín A 10921.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.
-
2
Višně opláchneme, zbavíme pecek a stopek a necháme okapat.
-
3
Mandle oloupeme a nakrájíme na drobné lístky (případně koupíme již plátkované mandle). Lískové ořechy umeleme.
-
4
Zbylé máslo, cukr, vanilku, vejce, sůl, mouku s kypřicím práškem a lískové ořechy hnětačem vymícháme, až se začnou tvořit drobné hrudky.
-
5
Jednu třetinu dáme na dno formy, z druhé třetiny tvarujeme okraje (aby šťáva z višní nevytékala). Těsto poklademe rovnoměrně višněmi, zakryjeme zbylým těstem a posypeme mandlovými plátky. Koláč dáme péci do předehřáté trouby.
-
6
Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.