Třešňový koláč s kakaem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 1 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 203.3 mg
- Vláknina 4050 mg
- Vitamín A 4050 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 978.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 170 °C, dortovou formu vyložíme pečicím papírem.
-
2
Tmavé omyté třešně necháme okapat, poté vypeckujeme a rozpůlíme.
-
3
Oddělíme žloutky od bílků (žloutky použijeme v kuchyni jinak), z bílků v míse ušleháme pevný sníh s polovinou krupicového cukru a s vanilkovou dření (lusk rozřízneme a tupou stranou vyškrábneme dřeň).
-
4
V míse promícháme mouku s kakaem a solí, směs nasypeme na ušlehané bílky a opatrně vmícháme. Těsto nalijeme do formy, uhladíme a poklademe třešněmi. Pečeme zhruba 20 – 25 minut.
-
5
Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním sypeme moučkovým cukrem.