Flíčky s čerstvými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Nudle široké
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 178.9 mg
  • Vláknina 2235.5 mg
  • Vitamín A 2235.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené čerstvé lesní houby, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okmínujeme. Houby podusíme doměkka.

  • 2

    K měkkým houbám přimícháme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a ihned promícháme s houbovou směsí. Podle chuti ještě přisolíme a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem.

  • 4

    Pokrm pečeme asi 25 minut, potom zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu