Jahodový piškot II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Jahody
  • 200 g Cukr krupice
  • 250 g Máslo
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 250 g Cukr moučkový
  • 1 ks Pudinkový prášek - jahodový
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 153.3 mg
  • Draslík 146 mg
  • Vláknina 2340 mg
  • Vitamín A 2340 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem společně vyšleháme a přidáme trochu teplé vody. Pomalu přidáváme mouku a lžící prášku do pečiva.

  • 2

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do již připravené směsi.

  • 3

    Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.

  • 4

    Mezitím si připravíme jahody, které rozmačkáme s cukrem a pudinkovým práškem. Tuto směs vaříme v hrnci dokud z ní nevznikne kaše, potom přidáme máslo.

  • 5

    Na upečený piškot nalijeme jahodovou směs a před podáváním necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu