Jahodový piškot II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 4 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 153.3 mg
- Draslík 146 mg
- Vláknina 2340 mg
- Vitamín A 2340 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky s cukrem společně vyšleháme a přidáme trochu teplé vody. Pomalu přidáváme mouku a lžící prášku do pečiva.
-
2
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do již připravené směsi.
-
3
Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.
-
4
Mezitím si připravíme jahody, které rozmačkáme s cukrem a pudinkovým práškem. Tuto směs vaříme v hrnci dokud z ní nevznikne kaše, potom přidáme máslo.
-
5
Na upečený piškot nalijeme jahodovou směs a před podáváním necháme ztuhnout.