Ostružinový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 135.8 mg
- Vláknina 8833.3 mg
- Vitamín A 8833.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ostružiny otrháme, omyjeme a dáme do zavařovacíchh sklenic (200ml).
-
2
Poté je zalijeme cukerným roztokem, sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů.
-
3
Cukerný roztok - na 1 litr ovoce -500 gramů cukru