Ruský melounový salát s jablky a tykví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 0 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 360 mg
- Vláknina 6684 mg
- Vitamín A 6684 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 474.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou tykev nastrouháme, promícháme s medem, melounem zbaveným slupky i jadérek a s většími křehkými jablky. Ta předtím pečlivě oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Ovocnou směs přelijeme suchým vermutem a dáme na 30 minut vychladit do ledničky.
-
3
Vychlazený salát pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme do kompotových misek a podáváme.