Marmeláda rajčatová s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 299.8 mg
- Vláknina 9000 mg
- Vitamín A 9000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata i hrušky nakrájíme na kousky. Vložíme zvlášť do hrnců a za častého míchání vaříme na silnějším ohni do rozvaření. Ještě horké rozvařené hrušky i rajčata rozmixujeme, dáme do jednoho hrnce, zasypeme cukrem, vanilkovým cukrem. Pokračujeme ve vaření (před dokončením vaření přidáme Sorban), přilijeme rum a stáhneme ze sporáku.
-
2
Ještě horkou marmeládu rozlijeme do suchých teplých sklenic, ihned zavíčkujeme. Poklademe je víčky dolů na 10 minut, potom je obrátíme a necháme vychladnout. Vychlazené uskladníme na chladném místě.