Melounové želé s růžovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 0 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 327.7 mg
- Vláknina 2200 mg
- Vitamín A 2200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vhodné nádoby položíme plátky želé a zalijeme studenou vodou. Necháme 10-15 minut želé nabobtnat. Rozkrojený meloun oloupeme, nakrájíme na kousky sousta a naskládáme je do vysokých silnostěnných skleniček.
-
2
Při krájení melounovou šťávu zachytáváme.
-
3
Do kastrůlku vlijeme šťávu z melounu, přilijeme víno, vanilkový a třtinový cukr. Společně za stálého míchání povaříme do rozpuštění cukru. Přidáme nabobtnalé želé i s vodou, pokračujeme ve vaření až do rozpuštění želatiny.
-
4
Stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout. Nakonec želé doplníme do sklenic s melounem, povrch přelijeme ananasovou šťávou a na kousky nakrájeným ananasem. Vložíme do lednice zatuhnout.