Melounový sorbet s ořechy a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Čokoláda bílá
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 kg Meloun vodní
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 495.6 mg
  • Vláknina 6289.5 mg
  • Vitamín A 6289.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meloun rozřízneme, odstraníme semena a dužinu rozkrájíme na malé kostky. Podle počtu porcí necháme kousky melounu také na ozdobení sklenic, ty nakrájíme na tenké plátky. Na kostky pokrájený meloun ponorným mixérem spolu s citrónovou kůrou a šťávou rozmixujeme na kaši. Tu vlijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku.

  • 2

    Bílky s půlkou cukru šleháme v horké vodní lázni do pěny. Následně přisypeme zbylý cukr, přisypeme vanilkový cukr a metlou šleháme do zhoustnutí. Vyšlehané bílky rozmixujeme s melounovou (napůl zmraženou) směsi. Vlijeme opět do vhodné nádoby a vrátíme zpátky do mrazničky (přibližně na 200 minut) úplně zamrazit.

  • 3

    Hotový sorbet naaranžujeme do nízkých sklenic. Ozdobíme melounem nakrájeným na plátky, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a ořechy, které pokapeme medem.

Komentáře k receptu