Salát z exotického ovoce se zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 g Zmrzlina vanilková
  • 60 ml Víno Saké
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Čaj citrusový
  • 4 ks Kiwi
  • 10 ks Liči
  • 2 ks Jablka
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 kg Meloun vodní
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 67.8 mg
  • Draslík 1274 mg
  • Vláknina 19964.7 mg
  • Vitamín A 19964.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 366.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Zmenšíme oheň, do vody přidáme med, citrónovou šťávu, čaj, víno saké a opět přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.

  • 2

    Meloun překrojíme, podélně nakrájíme na pásy, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Kiwi oloupeme, nakrájíme na tenké pásky. Liči, spolu s jablky oloupeme, liči vypeckujeme, jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejné kousky.

  • 3

    Meloun, kiwi, liči, jablka dáme do vhodné misky a promícháme. Sezamové semínka opražíme na suché pánvi a přimícháme do salátu. Všechno ovoce přelijeme vychladlou šťávou, promícháme a necháme celou noc marinovat. Po dobu marinovaní salát občas promícháme.

  • 4

    Těsně před podáváním salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře anebo do salátových misek. Ke každé položíme kopeček vanilkové zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu