Listový salát s grilovaným kuřecím masem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 20 g Petržel - nať
- 400 g Kuře
- 100 g Zakysaná smetana
- 250 g Salát kadeřavý
- 50 ml Olej slunečnicový
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 48 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 87.1 mg
- Draslík 559.7 mg
- Vláknina 2760.2 mg
- Vitamín A 2760.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.6 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kadeřavý salát opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do misky.
-
2
Papriku a chilli papričky rozřízneme na půlky, vyhodíme semínka. Papriky nakrájíme na malé kousky, papričky drobně nasekáme. Omytou šalotku oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme spolu s nakrájenou paprikou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé.
-
3
Omytá kuřecí prsa osušíme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením.
-
4
Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu. Do středu naskládáme připravená prsa. Pokaždé straně opékáme přibližně 10 minut. Sundáme z grilu, necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na malé, úhledné kousky.
-
5
Příprava omáčky: papriky, chilli papričky a šalotku ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a promixujeme.
-
6
Příprava zálivky: Ve vhodné nádobě důkladně metlou prošleháme ocet, sůl, pepř a olej.
-
7
Připravený kadeřavý salát smícháme spolu se zálivkou. Těsně před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce položíme grilované maso, přelijeme paprikovou omáčkou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a salát podáváme.