Jogurtový bezlepkový koláč s borůvkami a rýžovou drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Borůvky
  • 100 g Mouka rýžová
  • 80 g Cukr krupice
  • 80 g Hera
  • 125 g Mouka bezlepková Jizerka
  • 125 g Mouka rýžová
  • 250 g Jogurt bílý
  • 125 g Hera
  • 125 g Cukr krupice
  • 0.5 ks Kypřící prášek bezlepkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 58.4 mg
  • Vláknina 3256.3 mg
  • Vitamín A 3256.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme v sítu čerstvé borůvky a necháme je okapat.

  • 2

    Připravíme drobenku: do hlubší misky dáme rýžovou mouku, krystalový cukr a ztuhlou Heru. Prsty vše promneme tak, že vznikne drobenka.

  • 3

    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, hrubou rýžovou mouku, bílý jogurt, rozpuštěnou vlahou Heru, 1 vejce, krystalový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli olejem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto nahusto posypeme borůvkami a drobenkou.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Koláč podáváme vychladlý.

Komentáře k receptu