Jogurtový bezlepkový koláč s borůvkami a rýžovou drobenkou
Suroviny
- 500 g Borůvky
- 100 g Mouka rýžová
- 80 g Cukr krupice
- 80 g Hera
- 125 g Mouka bezlepková Jizerka
- 125 g Mouka rýžová
- 250 g Jogurt bílý
- 125 g Hera
- 125 g Cukr krupice
- 0.5 ks Kypřící prášek bezlepkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 24 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 30.7 mg
- Draslík 58.4 mg
- Vláknina 3256.3 mg
- Vitamín A 3256.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme v sítu čerstvé borůvky a necháme je okapat.
-
2
Připravíme drobenku: do hlubší misky dáme rýžovou mouku, krystalový cukr a ztuhlou Heru. Prsty vše promneme tak, že vznikne drobenka.
-
3
Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, hrubou rýžovou mouku, bílý jogurt, rozpuštěnou vlahou Heru, 1 vejce, krystalový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli olejem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto nahusto posypeme borůvkami a drobenkou.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Koláč podáváme vychladlý.