Bezlepkové meruňkové knedlíky
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 500 g Meruňky
- 250 g Tvaroh tvrdý
- 150 g Mouka bezlepková
- 400 g Tvaroh měkký
- 130 g Krupice bezlepková
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Mouka bezlepková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 20 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 85.3 mg
- Draslík 343.5 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené zralé meruňky vypeckujeme. Do mísy vložíme měkký tvaroh, vejce, bezlepkovou krupici, bezlepkovou mouku a sůl. Ze všech ingrediencí dobře vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Dáme ho na pomoučený vál (poprášíme 2 - 3 lžícemi bezlepkové mouky), znovu těsto uhněteme. Utvoříme dlouhý váleček přibližně o průměru 5 cm. Nakrájíme dílky, dlouhé asi 2 cm, do každého zabalíme polovinu meruňky. Knedlíky dobře uzavřeme, aby z nich nevytekla šťáva.
-
2
Ve větším hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody s 1 lžičkou soli, knedlíky opatrně vhazujeme do vroucí vody. Podle velikosti je vaříme 8 - 10 minut. Hotové knedlíky vyjmeme sítem, necháme okapat, dáváme na talíře. Posypeme tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem, hned podáváme.