Ledová tříšť z ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 4 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 69.1 mg
- Vláknina 100 mg
- Vitamín A 100 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku nalijeme 370 ml vody, přidáme cukr, zázvor a limetkovou kůru. Postavíme na plotnu a přivedeme k varu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, poté odstavíme a necháme zchladnout.
-
2
Ryngle vypeckujeme a rozmixujeme na kaši. Propasírujeme přes sítko, tak, aby nám zůstala šťáva. Poté přilijeme do vychladlé tekutiny spolu se sirupem. Směs dáme do misky a uložíme na 1 hodinu do mrazničky, dokud tekutina nezačne přimrzávat. Z tekutiny sebereme tříšť, takto postupujeme, dokud z celé tekutiny nebude tříšť. Poté dáme do misek a podáváme.