Omáčka ze šťovíku s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Šťovík
  • 125 ml Vývar rybí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Dolin - Vermouth
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 799.5 mg
  • Vláknina 745.5 mg
  • Vitamín A 745.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme bílé víno, vermut, vývar, nasekané šalotky a vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Poté přimícháme šlehačku, když omáčka zhoustne přidáme nasekaný šťovík, necháme půl minuty probublat a sundáme z ohně.

  • 3

    Nakonec přimícháme máslo, sůl, pepř a citrónovou šťávu.

Komentáře k receptu