Vanilková zmrzlina s banánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 16 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 222.6 mg
- Draslík 195.6 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 194.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme mléko a vanilkový lusk, přivedeme k varu, ale nenecháme vařit, hned odstavíme. Necháme 20 minut stát. Vyndáme vanilkový lusk, semínka vyškrábneme do mléka. Do misky dáme žloutky, cukr a vyšleháme krém. Přilijeme 2 lžíce odstaveného mléka a šleháme dál. Po chvilce přidáme další 2 lžíce mléka. Poté za stálého šlehání pomalu přilijeme zbytek mléka. Vrátíme do hrnce a při mírné teplotě mícháme do zhoustnutí. Po zhoustnutí hrnec odstavíme a necháme vychladnout. Poté přimícháme rozmačkané banány. Nakonec dáme směs do plastové nádoby a na 2 hodiny do mrazáku. Poté zmrzlinu vyndáme a rozšleháme. Vrátíme zpět do mrazáku a proces opakujeme celkem třikrát.