Hříbková smetanová omáčka nadivoko

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 765 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 547.5 mg
  • Vláknina 3526.2 mg
  • Vitamín A 3526.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do čistého hovězího vývaru přidáme nové koření, celý pepř, kmín a bobkový list. Vložíme oloupané a rozkrájene cibule a vývar vaříme při mírné teplotě 15 minut. Ke konci vaření přimícháme ocet a vývar přecedíme a přivedeme znovu k varu.

  • 2

    Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky, vložíme do vývaru a pomalu vaříme 10 minut. V misce si ve smetaně vymícháme kukuřičný škrob a tekutinu za stálého míchání vlijeme do vývaru. Vaříme pomalu asi 2 minuty. Omáčku dochutíme solí, cukrem, čerstvě pomletým pepřem a na zjemnění máslem. Podáváme ji s různými přílohami.

Komentáře k receptu