Broskvový salát ve víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 9 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 375.9 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu vodu a přelijeme jí broskve, které máme v misce. Necháme je trochu vychladnout a oloupeme. Potom broskve rozpůlíme, vyhodíme pecky a nakrájíme na malé kousky. Posypeme vanilkovým a moučkovým cukrem, zalijeme vychlazeným vínem. Misku přiklopíme, vložíme ji do lednice 30 minut chladit.
-
2
Mandlové lupínky vložíme do suché teflonové pánvičky a opražíme je.
-
3
Vychlazený salát rozdělíme do salátových mističek, ovoce posypeme praženými mandlemi a salát podáváme.