Broskvový džem s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 514 mg
- Vláknina 7800 mg
- Vitamín A 7800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté broskve rozkrojíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Větší polovinu broskví vložíme do hrnce a za stálého míchání na silném ohni rychle přivedeme k varu. Potom ještě vaříme, aby se vypařila třetina šťávy. Vaříme asi 30 minut.
-
2
Do hrnce přimícháme zbylé broskve, půlku medu a vanilkový cukr. Pokračujeme ve vaření 5 minut. Následovně vmícháme zbylý med, želírovací přípravek a opěr stálým mícháním vaříme dalších 5 minut. Hrnec stáhneme z ohně.
-
3
Hotovým a ještě horkým džemem naplníme teplé skleničky, které ihned uzavřeme. Skleníčky obrátíme víčky dolů. Potom převrátíme, necháme vychladnout a uložíme na studené místo.