Sterilizovaná červená řepa s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 123 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1265 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 648.7 mg
- Vláknina 10750 mg
- Vitamín A 10750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu dobře očistíme, omyjeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Řepu vaříme podle velikosti. Nejlépe je vybrat malé řepky, které vaříme 60 minut. Potom scedíme, necháme vychladnout. Řepu oloupeme a ozdobným kráječem nakrájíme na tenké plátky. Křen očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka.
-
3
Příprava nálevu: Do vody v hrnci přilijeme ocet, přisypeme cukr, sůl a kmín. Dobře promícháme a přivedeme k varu.
-
5
Připravený křen a červenou řepu skládáme střídavě do skleníček. Naplněné skleníčky zalijeme teplým náleve. Zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci při 85 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.
-
7
Skleníčky vyndáme z hrnce, necháme vychladit a odložíme na studené místo.