Salát ze zeleniny a červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 41 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1001.5 mg
- Vláknina 19882.7 mg
- Vitamín A 19882.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.6 mg
- Vitamín E 16.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně očištěnou červenou řepu uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Potom řepu vybereme, necháme ji vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle. Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy spolu s košťálem a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, z paprik a feferonek odstraníme jádřince a bílá žebra. Také nakrájíme na tenké pásky.
-
2
Všechnu nakrájenou zeleninu vložíme do velké kuchyňské nádoby, přilijeme olej a ocet, přisypeme cukr a celý sáček nálevu Deko. Všechny suroviny dobře promícháme a zeleninu necháme 24 hodin rozležet.
-
3
Zeleninovou směsí naplníme skleničky a víčky je uzavřeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 80°C sterilizujeme 20 minut. Následovně necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.