Salát ze zeleniny a červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 300 g Cukr krupice
  • 50 g Deko
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Feferony
  • 6 l Voda pitná
  • 5 dl Ocet kvasný lihový
  • 6 dl Olej slunečnicový
  • 1.5 kg Zelí hlávkové bílé
  • 3 kg Červená řepa
  • 1 kg Paprika zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1001.5 mg
  • Vláknina 19882.7 mg
  • Vitamín A 19882.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.6 mg
  • Vitamín E 16.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně očištěnou červenou řepu uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Potom řepu vybereme, necháme ji vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle. Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy spolu s košťálem a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, z paprik a feferonek odstraníme jádřince a bílá žebra. Také nakrájíme na tenké pásky.

  • 2

    Všechnu nakrájenou zeleninu vložíme do velké kuchyňské nádoby, přilijeme olej a ocet, přisypeme cukr a celý sáček nálevu Deko. Všechny suroviny dobře promícháme a zeleninu necháme 24 hodin rozležet.

  • 3

    Zeleninovou směsí naplníme skleničky a víčky je uzavřeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 80°C sterilizujeme 20 minut. Následovně necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu