Sušené třešně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 1 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 292.6 mg
- Vláknina 4400 mg
- Vitamín A 4400 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3355.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé třešně omyjeme a necháme okapat. Naskládáme je na plech a v nahřáté troubě je při 60 stupňové teplotě necháme zavadnout. Ze zavadlých třešní zmáčknutí odstraníme pecky.
-
2
Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr krupici a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvaříme sladký sirup. Vložíme do něj vypeckované třešně a za stálého míchání zahříváme přibližně 10 minut. Potom hrnec odstavíme ze sporáku a necháme na chladném místě celou noc chladit. Následovně hrnec se sirupem a třešněmi vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Třešně scedíme, necháme okapat a rozložíme do elektrické sušárny. Při 60 stupních sušíme cca 4 hodiny, aby třešně byly vláčné a suché.
-
3
Vysušené třešně dáme do uzavíracích kuchyňských nádob, které udržujeme na suchém místě.