Sušené třešně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 290 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 600 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 1 l Voda pitná
  • 4 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 292.6 mg
  • Vláknina 4400 mg
  • Vitamín A 4400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3355.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé třešně omyjeme a necháme okapat. Naskládáme je na plech a v nahřáté troubě je při 60 stupňové teplotě necháme zavadnout. Ze zavadlých třešní zmáčknutí odstraníme pecky.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr krupici a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvaříme sladký sirup. Vložíme do něj vypeckované třešně a za stálého míchání zahříváme přibližně 10 minut. Potom hrnec odstavíme ze sporáku a necháme na chladném místě celou noc chladit. Následovně hrnec se sirupem a třešněmi vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Třešně scedíme, necháme okapat a rozložíme do elektrické sušárny. Při 60 stupních sušíme cca 4 hodiny, aby třešně byly vláčné a suché.

  • 3

    Vysušené třešně dáme do uzavíracích kuchyňských nádob, které udržujeme na suchém místě.

Komentáře k receptu