Pikantní hořčice ke grilovanému masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 400 g Cibule
  • 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 400 g Kedlubna
  • 400 g Květák
  • 400 g Mrkev kořen
  • 750 g Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 l Voda pitná
  • 2 dl Ocet jablečný
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 345.6 mg
  • Vláknina 9473.1 mg
  • Vitamín A 9473.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, kedlubnu a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky. Květák omyjeme, rozdělíme růžičky, které ještě rozřízneme na půlky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na tenké plátky. Každou zeleninu uvaříme zvlášť ve vodě s 1 lžičkou solí a 1 lžící octa doměkka. Vaříme přibližně po 15 minutách. Potom zeleninu scedíme a dáme do přiměřeně velké misky.

  • 2

    V jiné misce důkladně rozmícháme podle vlastní chutě hořčici, ocet, chilli koření, pepř a sůl. Do hořčicové směsi vsypeme scezený hrášek, scezené fazolky a promícháme. Nakonec přimícháme připravenou vařenou a na malé kousky nakrájenou všechnu zeleninu. Vše ještě jednou zlehka promícháme.

  • 3

    Připravenou směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 90°C sterilizujeme 10 minut. Skleníčky vytáhneme, necháme vychladnout. Poté je uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu