Chodská rychlá borůvková bublanina
Suroviny
- 650 g Borůvky
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 140 g Mouka polohrubá
- 140 g Cukr moučkový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 dl Mléko plnotučné
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
- Sacharidy 150 g
- Tuky 26 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 151.7 mg
- Draslík 505.2 mg
- Vláknina 13744 mg
- Vitamín A 13744 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 334.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a okapané čerstvé borůvky necháme okapat, dáme mísy a posypeme cukrem.
-
2
Do mísy nasypeme hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlahé rozpuštěné máslo, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Plech vytřeme olejem, vysypeme hrubou mouku, na ni nalijeme těsto, které upravíme tak, že okraje budou vyšší. Poté těsto nahusto posypeme borůvkami.
-
3
Bublaninu pečeme při 185 °C přibližně 20 minut dozlatova.
-
4
Po upečení necháme vychladnout, pak ji nakrájíme na čtverce a podáváme.