Chodská rychlá borůvková bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Borůvky
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Mouka polohrubá
  • 140 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 150 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 151.7 mg
  • Draslík 505.2 mg
  • Vláknina 13744 mg
  • Vitamín A 13744 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 334.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a okapané čerstvé borůvky necháme okapat, dáme mísy a posypeme cukrem.

  • 2

    Do mísy nasypeme hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlahé rozpuštěné máslo, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Plech vytřeme olejem, vysypeme hrubou mouku, na ni nalijeme těsto, které upravíme tak, že okraje budou vyšší. Poté těsto nahusto posypeme borůvkami.

  • 3

    Bublaninu pečeme při 185 °C přibližně 20 minut dozlatova.

  • 4

    Po upečení necháme vychladnout, pak ji nakrájíme na čtverce a podáváme.

Komentáře k receptu