Kečup pro labužníky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 10 g Nové koření celé
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Sorban draselný
  • 5 ks Cibule
  • 5 ks Jablka
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 6 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 816.6 mg
  • Vláknina 10310 mg
  • Vitamín A 10310 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata a jablka nakrájíme na čtvrtky, které dáme do hrnce. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Dále dáme do hrnce nové koření, sladkou papriku, zázvor. Všechny suroviny vaříme do jejich rozvaření. Vaříme přibližně 45 minut. Potom propasírujeme přes cedník, odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme zpátky do hrnce.

  • 2

    Šťávu podle chutě dochutíme solí, octem a přivedeme k varu. Následně za stálého míchání přisypeme cukr a na mírném ohni povaříme 15 minut do zahoustnutí. Před dokončením vaření přimícháme do směsi sorban, dochutíme chilli kořením. Vše dobře promícháme a stáhneme z ohně.

  • 3

    Hotovým kečupem naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme. Obrátíme je víčky dolů. Potom zase otočíme obráceně, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu