Šťáva z rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 39 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 396.1 mg
  • Vláknina 4044.2 mg
  • Vitamín A 4044.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralá rajčata omyjeme, překrojíme na půl. Vložíme je do hrnce, kde je vaříme až do jejích rozvaření. Rozvařená rajčata propasírujeme a dáme zpátky do hrnce, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a cukrem. Na mírném ohni směs přivedeme k varu a stáhneme z ohně.

  • 2

    Potom směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. V naskládáme do hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut. Následovně vychladíme a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu