Šťáva z rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 39 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 0 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 396.1 mg
- Vláknina 4044.2 mg
- Vitamín A 4044.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralá rajčata omyjeme, překrojíme na půl. Vložíme je do hrnce, kde je vaříme až do jejích rozvaření. Rozvařená rajčata propasírujeme a dáme zpátky do hrnce, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a cukrem. Na mírném ohni směs přivedeme k varu a stáhneme z ohně.
-
2
Potom směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. V naskládáme do hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut. Následovně vychladíme a uskladníme na chladném místě.