Čínské dýně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Omáčka sójová
  • 1 kg Dýně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 734.3 mg
  • Vláknina 4388.2 mg
  • Vitamín A 4388.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žlutou dýni oloupeme, překrojíme napůl a lžící vydlabeme střed spolu se semínky. Potom dýni nakrájíme na malé kostky. Rajčata spaříme vroucí vodou, sloupneme a spolu s oloupaným česnekem a cibulí nakrájíme také na malé kousky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a na něm dozlatova osmahneme cibuli. Do pánve vložíme nakrájenou dýni, nakrájená rajčata, česnek. Vše dobře promícháme a směs dochutíme zázvorem, sójovou omáčkou, solí, pepřem a nakonec podle chuti přidáme chilli koření. Ochucenou směs dusíme přibližně 40 minut.

  • 3

    Připravenou směsí naplníme teplé skleničky, které ihned zavíčkujeme.

  • 4

    Poklademe je víčky dolů, potom je obrátíme a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu