Čalamáda z maďarské kuchyně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 500 g Paprika zelená
  • 40 g Deko
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Feferony
  • 2 kg Okurky
  • 1 kg Paprika oranžová
  • 1 kg Rajčata zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 328.5 mg
  • Vláknina 6337 mg
  • Vitamín A 6337 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V první řadě připravíme nálev: Do hrnce nalijeme vodu a podle návodu na sáčku od Deka připravíme nálev.

  • 2

    Z feferonek, červených a zelených paprik odstraníme jádřince a bílá žebra. Potom je nakrájíme na tenké nudličky. Okurky spolu s rajčaty omyjeme, okurky oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a spolu s rajčaty nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    Všechnu zeleninu ve velké misce promícháme, a potom naplníme připravené suché skleničky. Na povrch zeleniny nasypeme špetku pepře. Zalijeme horkým náleve, skleníčky zavíčkujeme.

  • 4

    Odložíme je na suché, chladné místo.

Komentáře k receptu