Nakládáná zelenina v soli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 76 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 184 g
- Sodík 23330 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 479.6 mg
- Vláknina 11162.8 mg
- Vitamín A 11162.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, celer, kořenovou petržel a kedlubnu škrabkou oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Květák opláchneme pod studenou vodou a rozdělíme na menší růžičky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky a česnek na tenké plátky. Všechnu zeleninu dáme do velké misky, posypeme solí, nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať a důkladně rukou promícháme.
-
2
Osolenou zeleninou naplníme malé skleničky. Povrch zeleniny ještě posypeme vrstvou soli. Ihned víčky pevně uzavřeme, aby se do skleníček nedostával vzduch.
-
3
Zeleninou naplněné skleničky odložíme na suché, chladné a tmavé místo, kde je můžeme udržovat delší dobu.