Nakládáné hlávkové zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 50 g Křen
  • 200 g Mrkev kořen
  • 350 g Cukr krupice
  • 40 g Deko
  • 5 ks Cibule
  • 3 dl Ocet kvasný lihový
  • 1.5 dl Olej slunečnicový
  • 3 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 404.5 mg
  • Vláknina 12149.3 mg
  • Vitamín A 12149.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.4 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy a nakrouháme ho na tenké proužky. Mrkev škrabkou spolu s křenem oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké pásky.

  • 2

    Všechnu zeleninu dáme do velké kuchyňské nádoby, posypeme 1 sáčkem Deka, cukrem, přilijeme ocet, olej a rukama vše důkladně promícháme. Zeleninou naplníme připravené skleničky, které ihned zavíčkujeme. Uložíme na chladné místo a necháme 2-3 týdny rozležet.

Komentáře k receptu