Nakládáné hlávkové zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 41 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 404.5 mg
- Vláknina 12149.3 mg
- Vitamín A 12149.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.4 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy a nakrouháme ho na tenké proužky. Mrkev škrabkou spolu s křenem oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké pásky.
-
2
Všechnu zeleninu dáme do velké kuchyňské nádoby, posypeme 1 sáčkem Deka, cukrem, přilijeme ocet, olej a rukama vše důkladně promícháme. Zeleninou naplníme připravené skleničky, které ihned zavíčkujeme. Uložíme na chladné místo a necháme 2-3 týdny rozležet.