Sterilizované lečo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 11 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 491.8 mg
- Vláknina 7620 mg
- Vitamín A 7620 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 142.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme vodu k varu a spaříme ní rajčata. Potom je opláchneme studenou vodou a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na tenké proužky. Papriky zbavíme jadřinců, odstraníme bílou dužinu a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Vložíme ji do pánve s rozpálenými 100 g sádla. Cibuli za stálého míchání dusíme 8-10 minut. Do pánve k cibuli přisypeme nakrájená rajčata a papriku. Všechnu zeleninu dusíme dalších 10 minut. Před dokončením dušení do pánve k zelenině vložíme zbylé sádlo a rozpustíme ho.
-
3
Teplou zeleninovou směsi naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme.
-
4
Sklenice naskládáme do hrnce a sterilizujeme je při 80 stupňové teplotě 15 minut. potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.