Paprikový sterilizovaný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 2 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 307.8 mg
- Vláknina 4566 mg
- Vitamín A 4566 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu, a podle návodu na sáčku Deka uvaříme nálev. Poté do nálevu vložíme rozdělené růžičky květáku, které povaříme 5-8 minut, scedíme a nálev necháme mírně vychladnout.
-
2
Červené papriky (kapie) omyjeme, zbavíme jádřinců a bílých žeber a spolu s oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme povrch. Česnek oloupeme a necháme vcelku.
-
3
Do připravených sklenic poklademe střídavě papriky, cibuli, rajčata a květák. Nakonec do každé sklenice položíme 2 stroužky česneku. Naplněné sklenice zalijeme teplým nálevem a zavíčkujeme je.
-
4
Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je 25 minut sterilizujeme při teplotě 85°C.
-
5
Potom sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.