Paprikový sterilizovaný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 63 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 300 g Květák
  • 500 g Rajčata
  • 600 g Kapie
  • 40 g Deko
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 307.8 mg
  • Vláknina 4566 mg
  • Vitamín A 4566 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu, a podle návodu na sáčku Deka uvaříme nálev. Poté do nálevu vložíme rozdělené růžičky květáku, které povaříme 5-8 minut, scedíme a nálev necháme mírně vychladnout.

  • 2

    Červené papriky (kapie) omyjeme, zbavíme jádřinců a bílých žeber a spolu s oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme povrch. Česnek oloupeme a necháme vcelku.

  • 3

    Do připravených sklenic poklademe střídavě papriky, cibuli, rajčata a květák. Nakonec do každé sklenice položíme 2 stroužky česneku. Naplněné sklenice zalijeme teplým nálevem a zavíčkujeme je.

  • 4

    Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je 25 minut sterilizujeme při teplotě 85°C.

  • 5

    Potom sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu