Sterilizované papriky v rajčatovém protlaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 11 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 439.1 mg
- Vláknina 2400 mg
- Vitamín A 2400 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.6 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme, drobně nakrájíme a v hrnci s osolenou vodou povaříme doměkka. Potom je propasírujeme, necháme jen čistou šťávu, odpad vyhodíme. Vzniklý rajčatový protlak dochutíme octem, solí, cukrem a olejem. Hrnec vrátíme na sporák a protlak za občasného promíchání povaříme do rozpuštění cukru. Vaříme asi 15 minut.
-
2
Omyté papriky zbavíme bílé dužiny a jadřinců a nakrájíme je na tenké proužky. Nakrájené papriky naskládáme do skleníček. Zalijeme teplým protlakem a zavíčkujeme.
-
3
Naskládáme je do zavařovacího hrnce a povaříme 15-20 minut. Vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.