Sterilizované papriky v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 278.2 mg
- Vláknina 2545.4 mg
- Vitamín A 2545.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme Deko. Dobře promícháme,přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut. Potom necháme mírně vychladit.
-
2
Papriky omyjeme, vykrojíme jádřince a bílá žebra. Potom papriky nakrájíme na tenké pásky. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a vložíme do ní nakrájené papriky. Povaříme přibližně 8 minut.
-
3
Papriky scedíme, necháme okapat a naplníme menší sklenice. Do každé sklenice dáme 2 ks bobkového listu, 4 kuličky celého pepře, 3 kuličky nového koření, přilijeme 4 lžíce oleje. Nakonec vše zalijeme horkým nálevem a sklenice zavíčkujeme.
-
4
Naskládáme je do zavařovacího hrnce, kde je při 90stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut. Sklenice s paprikami vyndáme z hrnce, necháme vychladit a odložíme na studené místo.