Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Bobkový list
  • 20 g Nové koření celé
  • 20 g Pepř černý celý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 l Voda pitná
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 2 kg Kukuřice
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 66.3 mg
  • Vláknina 4550 mg
  • Vitamín A 4550 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava nálevu: V kastrůlku přivedeme k varu 1.5 l vody, ocet sůl a cukr. Potom ještě povaříme 7 minut a stáhneme z ohně.

  • 2

    Z kukuřičných klásku 8-10 cm dlouhých stáhneme okvětí. V hrnci se zbylou, osolenou vodou je povaříme 10 minut. Potom klásky scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou.

  • 3

    Naskládáme je do poloviny výše sklenic, na ně položíme kolečka oloupané cibule, tenké plátky červené papriky, tenká kolečka mrkve a sklenice doplníme opět kukuřičnými klásky. Na povrch dáme jeden bobkový list, dvě kuličky nového koření a pepře.

  • 4

    Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem. Sklenice víčky uzavřeme a v zavařovacím hrnci při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.

  • 5

    Sklenice vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné a tmavé místo.

Komentáře k receptu