Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 88 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 66.3 mg
- Vláknina 4550 mg
- Vitamín A 4550 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava nálevu: V kastrůlku přivedeme k varu 1.5 l vody, ocet sůl a cukr. Potom ještě povaříme 7 minut a stáhneme z ohně.
-
2
Z kukuřičných klásku 8-10 cm dlouhých stáhneme okvětí. V hrnci se zbylou, osolenou vodou je povaříme 10 minut. Potom klásky scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou.
-
3
Naskládáme je do poloviny výše sklenic, na ně položíme kolečka oloupané cibule, tenké plátky červené papriky, tenká kolečka mrkve a sklenice doplníme opět kukuřičnými klásky. Na povrch dáme jeden bobkový list, dvě kuličky nového koření a pepře.
-
4
Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem. Sklenice víčky uzavřeme a v zavařovacím hrnci při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.
-
5
Sklenice vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné a tmavé místo.