Grilovaný okoun na šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 873 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 82.1 mg
- Vláknina 5140 mg
- Vitamín A 5140 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného okouna opláchneme a osušíme. Pokapeme citronovu šťávou a potřeme olivovým olejem zvenku i uvnitř, osolíme a do břicha vložíme několik lístků šalvěje.
-
2
Vložíme do grilovací mřížky a pečeme 15 minut z obou stran, neotáčíme příliš často, aby se okoun nerozpadal, raději necháme vytvořit opečenou krustu z kůže.
-
3
Podáváme ozdobené lístkem šalvěje a plátkem limetky.