Marmeláda malinová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 40 g Pektogel
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 2 špetka Sorban draselný
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 kg Maliny
  • 1 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 152 mg
  • Vláknina 13000 mg
  • Vitamín A 13000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a namočíme očištěné maliny. Solená voda zničí veškerý hmyz, který je v malinách. Namáčení trvá tak 30 minut. Potom maliny opláchneme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce.

  • 2

    Hrnec s malinami postavíme na sporák, posypeme cukrem, zamícháme a přivedeme k varu. Přimícháme Pektogel, povaříme 3 minuty, přisypeme Sorban a opět povaříme 1 minutu, aby se Sorban rozpustil. Nakonec přidáme kyselinu citrónovou, zamícháme a stáhneme z ohně.

  • 3

    Hotovou marmeládou naplníme připravené skleničky. Potom je pevně víčky uzavřeme, postavíme víčky dolu a necháme marmeládu vychladnout. Uchováme na chladném a suchém místě.

Komentáře k receptu