Marmeláda z borůvek a mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 983 kcal
- Sacharidy 253 g
- Tuky 93 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 250 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 269.5 mg
- Vláknina 25304 mg
- Vitamín A 25304 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé, měkké borůvky probereme, očistíme a opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Potom je dáme do širokého a nízkého hrnce, přisypeme cukr a vanilkový cukr, vložíme celou skořici a zalijeme studenou vodou. Směs v hrnci za stálého míchání povaříme asi 10 minut.
-
2
Mrkev škrabkou oškrábeme, nastrouháme ji na jemném struhadle a přimícháme ji do hrnce s borůvkovou směsí. Všechny suroviny za stálého míchání vaříme 20-30 minut.
-
3
Rozvařené borůvky a mrkev stáhneme ze sporáku, vybereme kousky skořice. Do důkladně umytých menších skleniček rozdělíme hotovou a ještě teplou marmeládu. Naplněné skleničky zavíčkujeme, necháme vychladnout. Uskladňujeme na studeném a tmavém místě.