Studená jahodová polévka se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 7 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 22.9 mg
- Draslík 181.3 mg
- Vláknina 3333.3 mg
- Vitamín A 3333.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé zahradní jahody dobře opereme a necháme chvíli na sítu oschnout. Červené přírodní víno svaříme a necháme vychladnout.
-
2
Z jahod odstraníme stopky, nakrájíme je nadrobno a nakonec je prolisujeme. Přidáme cukr, vodu, svařené červené víno, důkladně promícháme a dáme do lednice. Před podáváním do dobře vychlazené ovocné polévky vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích.