Studená jahodová polévka se smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 250 g Cukr krupice
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Víno červené
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 22.9 mg
  • Draslík 181.3 mg
  • Vláknina 3333.3 mg
  • Vitamín A 3333.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé zahradní jahody dobře opereme a necháme chvíli na sítu oschnout. Červené přírodní víno svaříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Z jahod odstraníme stopky, nakrájíme je nadrobno a nakonec je prolisujeme. Přidáme cukr, vodu, svařené červené víno, důkladně promícháme a dáme do lednice. Před podáváním do dobře vychlazené ovocné polévky vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích.

Komentáře k receptu